Laatste Nieuws

Hacker claimt Skype-versleuteling te hebben gekraakt
08-07-2010

VoIP-telefonie groeit in Nederland
22-06-2010

Skype een maand gratis
24-06-2010

Fring sluit Skype af vanwege drukte door videobellen iPhone
19-06-2010

Google wil Global IP Solutions overnemen
18-05-2010

meer nieuws

 


Disclaimer

Bellen via VOIP.

Bellen met Australië, Amerika of Zuid Afrika voor hetzelfde tarief als het bellen binnen je regio. Voice Over IP maakt dit mogelijk. Een variant is Voice over DSL. Hierbij wordt spraak via (A)DSL lijnen aangeboden. Zowel het bedrijfsleven als particulieren verkennen momenteel de mogelijkheden van het samenvloeien van twee werelden: telefonie en Internet. Het bellen door middel van een Internet-verbinding is inmiddels voor iedereen beschikbaar. Voice over IP (Internet Protocol) is het combineren van spraak en data over één netwerk. Hierdoor kunnen toepassingen, IT-systemen en de infrastructuur in een organisatie efficiënt en kostenbesparend worden gecombineerd.

bron: Microsoft


Voordelen van VoIP
Voice over IP heeft veel voordelen te opzichte van het "klassiek bellen". Hieronder ziet u de 4 belangrijkste voordelen

1. Minder bekabeling: Normaal gesproken gaat spraak over een analoge lijn. De nieuwste ontwikkeling is dat spraak ook over een digitale lijn gaat. Dit houdt in nog maar één kabel voor zowel telefoon als intranet en internet.

2. Minder kosten
Er wordt met een andere provider gebeld en u belt veelal over internet. Dit is gratis, op uw vaste kosten na, dus de kosten voor telefoonneren gaan omlaag.

3. Niet geografisch verbonden
Met VoIP bent u niet meer geografisch gebonden. Uw telefoonnummer is niet meer op uw adres geprogrammeerd bij bijv; KPN. Uw telefoonnummer is in u VoIP apparaat geprogrammeerd, waar u ter wereld het apparaat op internet aansluit. U kunt bellen met u eigen nummer.

4. Onderling gratis

Als u van een VoIP telefoonnummer naar een VoIP telefoonnummer belt, belt u gratis. U belt over internet en internet kost naar u vaste abonnement kosten niets extra.


Benodigdheden voor Voice over IP.
Om te kunnen bellen met VoIP heeft u nodig:

  • Een internet verbinding.
  • Een VoIP provider.
  • Een Ata*, indien u al een Modem/ Router of een Modem heeft.
  • Een Router met VoIP functie, indien u al een Modem heeft.
  • Een Modem/ Router met VoIP functie, indien u wilt beginnen met internet.


  • * De afkorting ATA staat voor Analoge Telefoon Adapter. Dit apparaat kunt u achter een modem of router zetten. Vervolgens sluit u er een telefoon op aan en het apparaat zorgt ervoor dat u analoge stem digitaal wordt omgezet voor VoIP.

    Bron: VoIPShop